Apie mus

Mūsų istorija


Iki kol gimė mūsų šeimos ponas kūdikis, savo kasdienybėje jaučiausi kaip žuvis vandenyje. Pasižymėjau veiklumu, energijos gausa ir entuziazmu kasdieniams darbams profesinėje veikloje, turiningam laisvalaikiui. Viskam, ko imdavausi, keldavau sau tikslą išpildyti 100% ar daugiau. Ne visada su šia savybe gyventi lengva, bet įdomu tai tikrai.

Ypač mėgau mėsainius, įvertindama šį patiekalą sugrįždavau į restoraną dar ir dar, arba jau nebe. Dievinau gerą jautienos didkepsnį, o tobulu rytu pavadinčiau tą, kuris prasideda su geru Benedikto kiaušiniu. O kaip gi gyvenimas be gardaus cappuccino ir gabalėlio torto, susitikus geram pašnekesiui su drauge?

Naujas gyvenimo projektas - mama. Apibūdinimas mama man vis dar gana naujas ir, kartais atrodo, tai visai kito, nepažinto, nežinomo, kupino atradimų, pirmų kartų ir naujų gyvenimo spalvų, pasaulio platybės. Naujas pasaulis, kur viskas kitaip, o jei prisiminus gardų mėsainį, jautienos steiką, cappuccino, gabalėlį torto ir kitus gardumynus, tai taikliausias apibūdinimas būtų viskas BE.

Galbūt iš pirmos pažiūros skamba ne optimistiškai, tačiau čia puikiai atsispindi minėta būdo savybė, kiekvieną projektą išpildyti 100%, o gera gaida palydi V. Čerčilio citata: 

"Pesimistas mato sunkumų kiekvienoje galimybėje, optimistas bet kokiame sunkume įžiūri galimybę".

Šeimos akimirkos gamtoje - Lauber Photography. Nepriekaištingu makiažu rūpinosi - JOANA makeup & hairstylist.

Mūsų šeimos ponas kūdikis - Tėja. Būtent apie ją svajojau visada. Nesu itin prietaringa, tačiau vaikystėje išgirstas posakis apie tai, kad jei ypač mėgsti duonos kampelius, pirmasis gims sūnus, man pasąmonėje įsirėžė taip giliai, kad iki gimstant jai - niekada nevalgiau duonos kampelių!

Tėja - nuostabus kūdikis, kuris be abejonės praturtino pasaulį, atvertė visai kitokį gyvenimo knygos puslapį ir kartu apvertė įprastos kasdienybės paveikslą aukštyn kojomis, atnešdama pirmąjį iššūkį man - iššūkį susipažinti su sąvoka hipoalerginė dieta

Tai ką tu valgai? Ypač dažnai girdimas klausimas, turbūt Nr. 1 TOP penketuke. Tikiu, jei skaitote šią istoriją, viena ar kita forma šis klausimas puikiai pažįstamas ir Jums, kaip ir pažįstamas terminas hipoalerginė dieta.

Maisto netoleravimas, alergija maistuialergenaihipoalerginė dieta, kas tai? Ar tikrai viskas mitybos racione tampa su dideliu priešdėliu BE? Ko ieškoti produktų etiketėse? Kuo pakeisti įprastais ir kasdieniais laikytus maisto produktus, tokius kaip pienas, miltai, kiaušiniai, sviestas.. (sąrašas ilgas!)? Kur išgerti skanų capuccino ir suvalgyti gabalėlį torto be alergenų?

Nesu nei alergologė, nei gastroenetrologė, nei dietologė, nelaikau savęs ir termino "hipoalerginė dieta" eksperte. Net gi nesu iš tų, kurios mėgtų suktis virtuvėje ir stebinti šeimą gardžių patiekalų gausa, bet esu mama, kuriai buvo mestas iššūkis susidraugauti su mityba be alergenų ir tikiu, kad visa tai, ką man jau pavyko surasti bei išmokti per pastaruosius mėnesius, ta didelė vidinė motyvacija išeiti iš komforto zonos ir susikurti naują, yra žinios, vertos pasidalinimo. 

Tikiu, kad viskas BE turinys padės, įkvėps ar nukreips ir kitas mamas, patekusias į tą akligatvį, kuriame dar visai neseniai buvau pati. Tikiu, kad kartais maži praradimai veda link didelių atradimų, o naujai suformuoti įgūdžiai ir žinios gali tapti naudingais įpročiais ateityje!


Nuoširdžiai, Joana.