Blynai be kiaušinių

Blynai be kiaušinių, be gliuteno

Blynų receptas, kuriuose pagrindas vietoj kiaušinio – obuoliai ir moliūgas. Gavosi tokie auksiniai, rudeniški, ir tikrai labai skanūs.
Rugsėjis, tai metas, kai namai pakvimpa obuoliais ir kriaušėmis, o dažni namų virtuvės atributai – moliūgas ar cukinija. Keičiant kiaušinį, vietoj obuolių tyrės lygiai taip pat tinka ir kriaušės tyrė, o vietoj tarkuoto moliūgo – tarkuota cukinija. Šiuos blynus puikiai įvertino ir mano mažoji valgytoja!
Viskas BE: be kviečių, be gliuteno, be pieno produktų, be kiaušinių. Tai iš ko jie? Iš sveikų ir skanių produktų, o skonis gaivesnis nei įprastinių blynų.
Patiekalas Breakfast
Porcijos 2

Ingredientai
  

  • 2 vnt. Virti obuoliai
  • 1 stiklinė (200ml) Tarkuotas moliūgas (arba cukinija)
  • 2 v. š. Kokosų aliejus
  • 4 v. š. Kukurūzų miltai
  • Aliejus kepimui (puikiai tinka tas pats kokosų aliejus)
  • žiupsnelis Druska

Gaminimo eiga
 

  • Išverdame arba išgariname obuolius (tai darau jau nulupus ir pašalinus sėklas), sutriname juos į tyrę.
  • Sudedame tarkuotą moliūgą (ar cukiniją), dedame tirpintą kokosų aliejų, beriame miltus, žiupsnelį druskos ir viską išmaišome.
  • Belieka kepti ir skanauti su mėgiamais pagardais!

Pastabos

Idėjos padažams:
🍒kokosų jogurtas ir mėgiamas sirupas, uogos ar vaisiai;
🍒pasirinktas džemas ar uogienė;
🍒obuolienė, obuolių tyrė.
Raktažodžiai be gliuteno, be kiaušinių, be kviečių, be pieno
Pasidalinti Facebook Išsisaugoti Pinterest

Parašykite komentarą

Pirkinių krepšelis