Auksinio rudens auksiniai blynai

09/13/2020

Jūsų prašymu, blynų recepto versija be bananų. Gavosi tokie auksiniai, rudeniški, ir tikrai labai skanūs!

Juk rugsėjis, tai metas, kai namai pakvimpa obuoliais ir kriaušėmis, o dažni namų virtuvės atributai - ponas moliūgas ar karalaitė cukinija. Keičiant kiaušinį, vietoj virto trinto obuolio lygiai taip pat tinka ir virta trinta kriaušė, o vietoj tarkuoto moliūgo - tarkuota cukinija.

Šiuos blynus puikiai įvertino ir mano mažoji valgytoja!


Receptas


Mums reikės:

✔️Virti nulupti obuoliai, 2 vnt.;

✔️Tarkuotas moliūgas, 1 stiklinė (±200 ml);

✔️Kokosų aliejus, 2 šaukštai;

✔️Kukurūzų miltai, 4 šaukštai.

Eiga:

Obuolius galima virti, galima ir garinti. Man puikiai pasitarnauja Tėjos garintuvas - trintuvas, keletas minučių ir obuoliai paruošti. Garintus obuolius sutrinu šakute, supilu į dubenį tarkuotą moliūgą, įpilu ištirpintą kokosų aliejų, įberiu miltus, viską išmaišau.

Kepu sumuštinių keptuvėje, naudodama formelę blynams, bet, tikiu, puikus rezultatas bus ir kepant keptuvėje su šiek tiek kokosų ar kito mėgiamo aliejaus.

Viskas BE:

🔎BE kiaušinių;

🔎BE pieno produktų;

🔎BE kviečių miltų.

Kiaušinio pakaitalas: virti trinti obuoliai; kokosų aliejus.


Idėjos padažams:

🍒mano mėgstamiausias: kokosų jogurtas, šiek tiek agavų sirupo ar keletas šviežių uogų, priklausomai nuo sezoniškumo;

🍒mėlynių, aviečių ar kitas džemas, uogienė; 

🍒obuolienė, obuolių tyrė;

🍒šalia kokosų jogurto derės jūsų pasirinktas sirupas, uogos, garinta kriaušė ar obuolys.


Skanaus!