Avižiniai sausainiai

09/25/2020

Sausainių tešlos pagrindas - avižų išspaudos, likusios pagaminus avižų pieną. Paprasti, greitai paruošiami, tačiau tikras skanumėlis. Geriausias įvertinimas, vyras, kuris anaiptol nėra saldžių patiekalų mėgėjas, paragavęs suvalgė juos visus!

Receptas



Mums reikės:

✔️Avižų iš spaudos, stiklinė (200 ml);

✔️Avižiniai dribsniai, 1/3 stiklinės;

✔️Gerai sunokę bananai, 2 vnt.;

✔️Razinos, sauja;

✔️Kokosų aliejus, 1 šaukštas;

✔️Cinamonas, 1 šaukštelis;

✔️Šviežios datulės, 5 vnt.;

✔️Avinžirnių miltai, 1 šaukštas.

Eiga:

Patogiame maišymui dubenyje sutrinu bananus, supilu avižų išspaudas ir perplautus avižų dribsnius. Įberiu saują plautų razinų, cinamoną, šaukštą ištirpinto kokosų aliejaus. Datules sublenderiuoju ir sudedu į bendrą masę. Įdedu šaukštą avinžirnių miltų ir viską išmaišau.

Kepu iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su ventiliatoriaus funkcija) 25 minutes.

Viskas BE:

🔎BE pieno produktų.

🔎BE kiaušinių.

Kiaušinio pakaitalas: kokosų aliejus, trinti bananai.


🍒Kadangi gamindama avižų pieną išspaudas atskyriau leisdama pienui perbėgti per sietelį, o ne spaudžiau per tinklelį, jos liko gana šlapios. Jeigu jūsų išspaudos gautis spaudžiant per tinklelį - nedėkite miltų ir, priklausomai nuo gautos masės tirštumo - papildomų avižinių dribsnių.

🍒galima paskaninti lukštentomis saulėgrąžomis ar moliūgų sėklomis. 


Skanaus!