Avižų pienas

09/24/2020
Viskas BE | Naminis avižų pienas
Viskas BE | Naminis avižų pienas

Avižų pienas - mano mėgstamiausias iš visų augalinių. Ypač skani su juo kava, o ir puta išsiplaka ne ką prasčiau, nei su įprastu laikytu karvės pienu. Pabandžiau jį pagaminti namie vedama smalsumo ir paskatinta akcijos instagram, na ir ką, nuo šiol avižų pienas pas mus namie bus tik naminis! Pagaminti ypač paprasta, greita, ingredientai paprastai visada spintelėje, o skonis - pabandykite ir paragaukite. 

Man paragavus savo gaminto - pirktinio skonis gerokai nublanko. 

Receptas


Mums reikės:

✔️Avižų dribsniai, 1 stiklinė;

✔️Vanduo, 3 stiklinės;

✔️Druska, žiupsnelis;

✔️Datulių sirupas, 1 šaukštas (arba keletas šviežių datulių).

Eiga:

Avižų dribsnius nuplaunu, užmerkiu vandenyje ir palaikau 30 min. Nupilu vandenį, į smulkintuvą supilu mirkytas avižas, vandenį, įberiu druską, įpilu sirupo (ar įmetu šviežias datules). Viską sumalu, perkošiu per sietelį, supilu į butelį ir dedu į šaldytuvą atvėsti. Šaldytuve pieną galima laikyti 3-5 dienas. 


🧂Datulių sirupą galima keisti kitu mėgiamu sirupu arba keletu šviežių datulių (2-3 vnt.)

🧂Paskaninti galima vanile.

🍒AVIŽŲ GRIETINĖLĖ. Jeigu vandens šiam kiekiui avižų pilsime perpus mažiau (1,5 tiklinės) - gausime avižų grietinėlę (puikus produktas troškiniams ar padažams).

🍒Ką nuveikti skanaus su likusiomis avižų išspaudomis? Pasirinkimai net keli, tai gali būti skanūs pusryčių blynai, avižiniai sausainiai (receptas)


Skanaus!