Įdaryti pievagrybiai

12/21/2020

Artėjant šventėms - užkandžio idėja. Paprasta, greitai paruošiama, tinka šventiniam užkandžiui, tinka ir kasdienai. 

Receptas


MUMS REIKĖS:

✔️Pievagrybiai, ±20 vnt. (turėjau po pakuotę šviesių ir tamsių)

✔️Česnakas, 2 skiltelės

✔️Kukurūzų džiuvėsėliai, 4 v.š.

✔️Veggo lydyto sūrio baltyminis produktas, 150 g

✔️Veggo majonezas be kiaušinių, 230 g

✔️Džiovinti pomidorai, ±10 vnt.

✔️Alyvuogių aliejus, šiek tiek apšlakstyti pomidorus

✔️Aliejus kepimui

✔️Druska, pipirai, bazilikas, čiobrelis (pagal skonį)


EIGA:

Paruošiu pievagrybius: nuplaunu ir išpjaustau kotelius (juos pasilieku). Dedu ant folijos išpjauta dalimi žemyn ir pakepu iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min. Tuomet išimu ant lėkštutės ir keletą minučių palaikau, kad išbėgtų sultys.

Mano džiovinti pomidorai džiovinti, t.y. ne sultyse, ne aliejuje, o kaip džiūvėsėliai, tad smulkiai supjaustau juos, apšlakstau alyvuogių aliejumi ir leidžiu keletą minučių įsigerti.

Kol kepa ir aušta pievagrybiai pasiruošiu įdarą: smulkiai supjaustau kotelius, suberiu į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Pakepinu (ant silpnos kaitros) keletą minučių, įspaudžiu česnako skilteles ir suberiu džiovintus pomidorus. Pakepinu dar porą minučių, suberiu džiuvėsėlius. Pamaišydama viską kepinu dar maždaug 5 minutes.

Keptuvės turinį išimu į patogų maišymui dubenį, leidžiu atvėsti. Įmaišau majonezą, tarkuotą sūrį (šiek tiek pasilieku apibarstymui), beriu prieskonių ir viską išmaišau.

Kepu iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. Likus kepti 5 minutėms apibarstau tarkuotu sūriu.


NETIPINIAI PRODUKTAI:

🍒Majonezas be kiaušinio, baltyminis sūrio produktas, ekologiški džiovinti pomidorai - pirkau VEGGo shop. 

🍒NUOLAIDOS KODAS jūsų pirkinių krepšeliu parduotuvėje VEGGo shopi: VEGGORECEPTAS. 15% nuolaida, galioja visą gruodžio mėnesį!


Skanaus!