Imbieriniai sausainiai

12/14/2020

Kalėdoms artėjant namai pakvimpa kepiniais, vienas tokių - imbieriniai sausainiai. Nuotrauka išdavikė, kad mano Tėja dar per maža kolektyviniam puošimui, o mama daugiau dėmesio skyrė iškepti sausainius, nei juos dekoruoti, bet kitąmet mudvi pasistengsime, kad šie gražuoliai su šypsena pozuotų nuotraukai!

Receptas


VISKAS BE:

🔎BE kvietinių miltų (be gliuteno)

🔎BE pieno produktų

🔎BE kiaušinio

🔎Veganiškas


MUMS REIKĖS:

✔️Baltų miltų mišinys be gliuteno, 250 g

✔️Soda, 1 a.š.

✔️Druska, 1/4 a.š.

✔️Maltas imbieras, 1 a.š.

✔️Cinamonas, 1 a.š.

✔️Malti gvazdikėliai, 1/4 a.š.

✔️Kokosų sviestas, 100 g

✔️Kokosų aliejus, 2 v.š.

✔️Rudasis cukrus, 2 v.š.

✔️Datulių sirupas, 4 v.š.

✔️Linų sėmenų "kiaušinis", 1 vnt. (1 šaukšas maltų linų sėmenų + 3 šaukštai vandens)

GLAJUS PAPUOŠIMUI:

✔️Agavų miltelinis cukrus (naudoju @amrita), 100 g

✔️Augalinis pienas, 2 a.š.

✔️Kokosų drožlės (šiek tiek, pabarstymui)


EIGA:

Paruošiu kiaušinio pakaitalą: maltas linų sėmenis užpilu vandeniu.

Dubenėlyje sumaišau miltus: į miltų mišinį beriu sodą, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius.

Kokosų sviestą gerai išsuku su cukrumi, dedu sirupą, paruoštą kiaušinio pakaitalą, kokosų aliejų ir viską gerai sublenderiuoju.

Įmaišau miltus ir suminkau į vientisą tešlą. Tešlą palaikau šaldiklyje 15 min., tuomet kočioju, formelėmis "išsikarpau" sausainius ir kepu iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

Kol kepa, sumaišau glajų.

Iškepus leidžiu sausainiams šiek tiek atvėsti ir puošiu. Tik iškepę jie bus šiek tiek minkšti, tačiau atvėsę patampa puikios traškios tekstūros.


NETIPINIAI PRODUKTAI:

🍒Kokosų sviesto galima rasti parduotuvėse: 100 BE GLIUTENO, VEGGo shop, LIVIN, TIKRA. 

🍒Baltų miltų mišinį be gliuteno perku: 100 BE GLIUTENO.


Skanaus!