Kalakutienos kotletai

12/31/2020

Labai paprastas patiekalas, greitai paruošiamas ir tinkantis visai šeimai (mūsų Tėjai vieneri, jai labai patiko). Proporcijų tiksliai neužfiksavau, tad palieku pasireguliuoti pagal nuojautą. Galima kepti orkaitėje, tuomet šalia bus parankiau kartu keptos daržovės: bulvės, morkos ir pan.

Receptas


VISKAS BE:

🍒Be kiaušinių;

🍒Be pieno produktų.


MUMS REIKĖS:

Koteltukai:

Kalakutienos filė, ±600 g

Cukinija, nedidelė, 1/2 vnt.

Svogūnas, vidutinio dyždio, 1 vnt.

Morka, nedidelė, 1 vnt.

Druska, pipirai, bazilikas (pagal skonį)

Aliejus, kepimui

Bulvių košė:

Bulvės, vidutinio dydžio, ±10 vnt.

Alyvuogių aliejus, ± 3 v.š.

Avižų pienas, ± stiklinė

Maistinės mielės, 2 v.š.

Druska, pagal skonį


GAMINAME:

Kotletukai. Į mėsmalę keliauja filė, nulupta cukinija (jeigu yra sėklų - pašaliname), nuluptas svogūnas. Sutarkuojame ir suberiame į gautą masę morką. Beriame druskos, pipirų, baziliko, formuojame kotletukus ir kepame keptuvėje.

Bulvių košė. Išverdame bulves šiek tiek pasūdytame vandenyje, nusunkiame jas (jeigu vietoj augalinio pieno naudosime sunką, tuomet ją nupilame į atskirą indą). Sugrūdame bulves, įpilame alyvuogių aliejų, maistines mieles, išmaišome. Pilame avižų pieną (arba sunką) ir maišome. Pilame tiek, kad išgautume norimą konsistenciją.


🍒Galima kotletukus kepti ir orkaitėje, rekomenduočiau uždarame inde ar uždengus folija, kad neprarastų drėgmės. Tokiu atveju šalia galima rinktis kartu orkaitėje keptas bulves, morkas.

🍒Vietoj avižų pieno galima naudoti kitą augalinį pieną ar bulvių sunką.

🍒Skanaujame su mėgstamomis šviežiomis ar konservuotomis daržovėmis.

🍒Tėjai iš bulvių košės suformavau rutuliukus, kad galėtų valgyti ją pati rankytėmis.


Skanaus!