Karamelinė polenta

10/17/2020

Polenta šiek tiek panaši į manų košę, tačiau čia dominuoja ne manų kruopos, o kukurūzų kruopos. Taigi, jeigu pasiilgote šio skonio, o kviečiai - jūsų vengiamų produktų sąraše, tai bus jūsų atradimas! Su polenta galima labai daug nuveikti, ji gali būti puikus komponentas ir kitiems patiekalams, tačiau šįkart - ryto košė, smaližių svajonė. Ir nors ji ir tikras gardumėlis smaližiui, vis dar sveikas  pusryčių pasirinkimas. 

Receptas


Mums reikės:

✔️Kukurūzų kruopos, apie 200 ml

✔️Vanduo, apie 800 ml

🍒Rekomenduotinas santykis kukurūzų kruopų ir vandens 1:4.

✔️Kokosų aliejus, 1 šaukštas

✔️Chia sėklos, 1 šaukštelis

✔️Džiovintos raugerškio uogos (goji), saujelė

✔️Agavų sirupas (pasaldinimui, pagal skonį)

✔️Druska, vos vos, žiupsnelis

Pagardinimui:

✔️Kokosų karamelė

✔️Cinamonas 

Eiga:

Užverdu vandenį, maišydama lėtai suberiu kukurūzų kruopas ir verdu (maža kaitra, viso 15 minučių). Įberiu žiupsnelį druskos, įpilu sirupo, kokosų aliejaus. Uogas ir chia sėklas suberiu likus maždaug 5 minutėms, kad išbrinktų, bet nesuvirtų. 

Išvirusią košę pateikiu pagardintą žiupsneliu cinamono, šaukšteliu kokosų karamelės. 


🍒Vietoj goji uogų tinka ir razinos.

🍒Paįvairinimui čia labai tinka įpjaustyti ir pavirti kartu bananą (likus maždaug 5 minutėms). 

🍒Kur rasti kokosų karamalę (produktas - atradimas be alergenų)? Radau ją specializuotoje parduotuvėje VEGGo shop (galima pirkti ir internetu). Žemiau rasite produkto sudėties nuotrauką. 


Skanaus!