Lazanija be pieno produktų, be gliuteno, be kiaušinių

11/09/2020

Lazanija be kviečių (ir be gliuteno), be pieno produktų ir be kiaušinių. Skamba kaip iššūkis? Tikrai ne, tereikia surinkti tinkamą maisto produktų krepšelį ir pasitelkti šiek tiek kūrybiškumo. Rezultatas - niekas nepasakytų, kad čia nėra tipinių maisto produktų, skonis pranoko lūkesčius. 

Šiame recepte viskas be: kiaušinių, pieno produktų kviečių ir net gliuteno. 

Receptas


MUMS REIKĖS:

  • Lazanijos lakštai be gliuteno
  • Baltyminis kokosų produktas (veganiškas sūris), 200 g

Mėsos įdaras

  • Malta kiauliena, 500 g
  • Aliejus kepimui
  • Morkos, 2 vnt.
  • Svogūnai, 2 vnt.
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Konservuoti lupti pomidorai, 2 indeliai po 400 g
  • Druska, pipirai
  • Raudonėlis, 1 v.š.
  • Bazilikas, 1 a.š.

Bešamelio padažas

  • Avižų pienas, 500 ml (naminis avižų pienas, Receptas )
  • Kokosų sviestas, 5 v.š.
  • Kukurūzų krakmolas, 5 v.š.
  • Baltyminis kokosų produktas (veganiškas sūris), žiupsnelis tarkuoto
  • Maistinių mielių drožlės, 4 v.š.
  • Druska, žiupsnelis
  • Maltas muskatas, 1/4 a.š.


GAMINAME:

Mėsos įdaras. Įkaitiname keptuvę su šiek tiek aliejaus, mentele paskirstome faršą, pakepame. Pabarstome druska, pipirais, dedame trintas česnako skilteles ir kepame, kol mėsa iškeps. Iškepus - sudedame į puodą troškinimui.

Sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną, susmulkiname konservuotus pomidorus (skystį pasiliekame).

Keptuvėje pakepame svogūną, tarkuotas morkas, beriame prieskonius. Morkoms suminkštėjus, dedame konservuotus pomidorus. Dar šiek tiek patroškiname ir pilame į puodą su mėsa. Supilame skystį nuo pomidorų. Viską troškiname dar apie 30 min.

Bešamelio padažas. Krakmolą užpilame keliais šaukštais avižų pieno ir gerai išmaišome. Likusį pieną užviname, supilame tirpintą krakmolą, gerai išmaišome. Beriame žiupsnelį druskos, tarkuoto sūrio, muskatą. Kaitinant maišome, kol gausime vientisą masę, išjungiame, įmaišome maistines mieles.

Lazanija. Į kepimo indą dedame ploną sluoksnį mėsos, tada lazanijos lakštą, tada vėl mėsos sluoksnį ir tada bešamelio padažo. Dedame lazanijos lakštą, ant jo mėsos ir bešamelio padažo sluoksnius. Paruoštą lazaniją dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepame 45 min. Likus kepti 15 minučių, užbarstome tarkuotu sūriu.


PATARIMAI:

🍒Avižų pieną galima keisti kitu augaliniu pienu.

🍒Kokosų sviestą galima keisti kitu turimu augaliniu sviestu.

🍒Lazanijai iškepus leiskite jai keletą minučių atvėsti ir tada pjaustykite (tada gražiai atsipjaus ir nesubėgs).


Skanaus!

Daugiau receptų be visų alergenų?


Asmeninis "Meniu idėjų gidas" į pašto dėžutę

Nuolat auganti receptų be alergenų knyga online 


Narių zonoje:

  • Receptai be alergenų. 
  • Maisto produktai: sveiki produktai, produktai - alternatyvos tipiniams alergenams, radiniai parduotuvių lentynose.
  • Rodyklė, produktų pavyzdžiai parduuotuvėse, kur apsipirkti be tipinių alergenų. 
  • Naudingi įrašai.
  • Partnerių nuolaidos ir pasiūlymai.