Lazanija be pieno produktų, be gliuteno, be kiaušinių

11/09/2020
Tinklaraštis Viskas BE | Lazanija be alergenų
Tinklaraštis Viskas BE | Lazanija be alergenų

Lazanija be kviečių (be gliuteno), be pieno produktų ir be kiaušinių? Viens du ir yra! Na gerai, ne viens du, lazanija patiekalas, kuris su alergenais ar be jų, kviečia mus šiek tiek paplušėti virtuvėje vardan to malonaus skonio, bet kartais tikrai verta. 

Paruošti lazaniją be alergizuojančių produktų pasirodo visai paprasta, tik reikia šiek tiek pasiruošti iš anksto ir "apsiginkluoti" produktais , keičiančiais alergenus.

Receptas


VISKAS BE:

🔎BE kiaušinių

🔎BE pieno produktų

🔎BE kviečių miltų (BE gliuteno)


MUMS REIKĖS:

✔️Lazanijos lakštai be gliuteno

✔️Baltyminis kokosų produktas (veganiškas sūris), 200 g

🥣Mėsos įdaras

✔️Malta kiauliena, 500 g

✔️Aliejus kepimui

✔️Morkos, 2 vnt.

✔️Svogūnai, 2 vnt.

✔️Česnakas, 2 skiltelės

✔️Konservuoti lupti pomidorai, 2 indeliai po 400 g

✔️Druska, pipirai

✔️Raudonėlis, 1 v.š.

✔️Bazilikas, 1 a.š.

🥣Bešamelio padažas

✔️Avižų pienas, 500 ml (o gal avižų pienas naminis? Receptas )

✔️Kokosų sviestas, 5 v.š.

✔️Kukurūzų krakmolas, 5 v.š.

✔️Baltyminis kokosų produktas (veganiškas sūris), žiupsnelis tarkuoto

✔️Maistinių mielių drožlės, 4 v.š.

✔️Druska, žiupsnelis

✔️Maltas muskatas, 1/4 a.š.


EIGA:

🥣Mėsos įdaras

Pradedu nuo mėsos įdaro. Įkaitinu keptuvę su šiek tiek aliejaus, dedu faršą, tolygiai mentele paskirstau. Šiek tiek pakepus pabarstau druska, pipirais, sudedu trintas česnako skilteles ir kepu kol mėsa iškeps, krašteliai lengvai apskrus.

Kol mėsa kepa, paruošiu daržoves: sutarkuoju morkas, nulupu ir sujaustau svogūną, susmulkinu konservuotus pomidorus (skystį pasilieku). Iškepusią mėsą sudedu į puodą, kuriame vėliau troškinsiu. Keptuvėje dedu kepti svogūną, po keleto minučių suberiu ir tarkuotas morkas. Beriu prieskonius. Morkoms suminkštėjus, sudedu ir konservuotus smulkintus pomidorus. Keletą minučių viską patroškinu keptuvėje ir pilu į puodą su mėsa troškinimui. Mėsos įdarą troškinu puode dar apie 30 minučių.

🥣Bešamelio padažas

Kol mėsa troškinasi, ruošiu bešamelio padažą. Su padažu viskas vyksta labai greitai, tad rekomenduoju turėti pasiruošus visus ingredientus po ranka indeliuose, kad liktų tik viską sumaišyti. Krakmolą užpilu nedideliu kiekiu avižų pieno (tik tam, kad patogiai sumaišyti) ir gerai išmaišau. Likusį pieną kaitinu puode. Jam užvirus, supilu ištirpintą krakmolą ir gerai išmaišau. Įberiu šiek tiek druskos, muskatą, tarkuotą veganišką sūrį bei maistines mieles. Lėtai maišydama leidžiuy dar pavirti keletą minučių, kol visi ingredientai gražiai ištirps į vientisą masę.

🥣Lazanija

Į kepimo indą pirmiausia dedu ploną sluoksnį mėsos įdaro, tada lazanijos lakštą, tada mėsos sluoksnį ir tada bešamelio padažo. Dedu lazanijos lakštą ir darkart ant jo mėsos ir bešamelio padažo sluoksnius.

Paruoštą lazaniją dedu į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepu 45 min. Likus kepti 15 minučių, užbarstau ant viršaus tarkuotą veganišką sūrį.


🍒Avižų pieną galima keisti kitu mėgiamu augaliniu pienu.

🍒Kokosų sviestą galima keisti kitu turimu augaliniu sviestu.

🍒Lazanijai iškepus leiskite jai keletą minučių atvėsti ir tada pjaustykite (tada gražiai atsipjaus ir nesubėgs).


Netipiniai produktai:

✅Lazanijos lakštai be gliuteno, kokosų sviestas - www.100begliuteno.lt

✅Maistinių mielių drožlės - VEGGo shop, LIVIN.

✅Baltyminis kokosų produktas (lydytas sūris be pieno) - VEGGo shop.


Skanaus!