Moliūgas - virtuvės atradimas, kuris visada buvo šalia

11/10/2020

Moliūgas - sodo puošmena, rudens virtuvės atributas ir dažnas namų dekoro elementas artėjant Helovynui. Vienaip ar kitaip rudenį ši nuostabi daržovė paliečia beveik kiekvieną.

Trinta moliūgų sriuba - virtuvės klasika, o ar žinote, kur dar panaudoti šią auksinę daržovę mūsų virtuvėje? Moliūgų sriubą mėgau visada, o štai šios daržovės tyrė kaip kiaušinio pakaitalas patiekaluose - mano hipoalerginis atradimas.

Moliūgų tyrė

Moliūgas | Moliūgų tyrė
Moliūgas | Moliūgų tyrė

Virtuvėje be kiaušinių kasdieniuose patiekaluose dalyvauja daugybė įvairių produktų ir jų junginių, keičiančių kiaušinį ir jo skirtingas funkcijas įvairiuose patiekaluose. Vienas mano mėgstamiausių pakaitalų šiam produktui - moliūgų tyrė. Ir ne tik kiaušinį keičia šis puikus ir lengvai paruošiamas produktas!

Namuose moliūgas? Pasimėgavus gardžia trinta sriuba, likutį greičiausia eliminuoti paverčiant jį moliūgų tyre:

Supjaustau moliūgą į keletą dalių, įkaitinu orkaitę ir iškepu, kol pasidaro minkštas. Išskaptuoju šaukštu, gerai sumalu moliūgo masę ir gautą tyrę uždarame stikliniame inde pasidedu į šaldytuvą. 

Kur panaudoti moliūgų tyrę?

  • Keletas šaukštų į blynų ar kitų kepinių tešlos masę - ne tik pakeis kiaušinį funkcijomis, bet ir suteiks gražų gelsvą atspalvį, malonų poskonį. 
  • Šaukštas tyrės pagardins mėgiamą košę.
  • Keletas šaukštų tyrės praturtins ir  bulvių košę.
  • Puikus trintų sriubų ingredientas.
  • Skanu ir kaip užtepėlė ar jos sudedamoji dalis.

Pasigaminti labai paprasta, o koks funkcionalus produktas, ar ne? Šaldytuve paruošta tyrė laikosi apie savaitę. Jeigu jos daugiau nei planuojate išnaudoti per šį laiką - atsidėkite dalį į šaldymo kamerą.


Keletas Viskas BE virtuvės patiekalų, kurių neatsiejamas komponentas moliūgų tyrė:

Viskas BE - skanus gyvenimo būdas be alergenų!