Naminis šokoladas

11/21/2020

Tik 4 ingredientai, 10 minučių juos sumaišyti, dar 20 minučių palaikyti šaldymo kameroje ir vuolia! 

Nuo tada, kai mūsų svečiuose hipoalerginė dieta - parduotuvėse neradau nei vieno šokolado, kuris būtų be alergenų. Jeigu ne pėdsakai pieno, tai sojos garantuoti. 

Skoniu šis šokoladas nesiskiria nuo to, kurį randame parduotuvėje, o štai etiketės sudėtimi šis pralenks bet kokį ekologišką šokoladą. 

Receptas

Tinklaraštis Viskas BE: Naminis šokoladas
Tinklaraštis Viskas BE: Naminis šokoladas

VISKAS BE:

🔎BE cukraus

🔎BE pieno produktų


MUMS REIKĖS:

✔️Kakavos sviestas, 100 g (radau e-parduotuvėje VEGGo shop)

✔️Kokosų sviestas, 2 v.š. (radau e-parduotuvėje 100 BE gliuteno)

✔️Kerobas, 2 v.š. (dideli, kiek pasisemia, radau e-parduotuvėje LIVIN, yra ir VEGGo shop)

✔️Datulių sirupas, pagal skonį (galimas bet kuris turimas sirupas pasaldinimui),  1 v.š.


EIGA:

Ištirpinu kakavos sviestą ir atskirai kokosų sviestą: užvirinu didesnį puodą su vandeniu, įstatau indą su kakavos sviestu ir lėtai maišau, kol išsilydys. Taip pat  ir kokosų sviestą.

Inde sumaišau kokosų sviestą, kakavos sviestą, sirupą ir kerobą. Gerai išmaišau, pilu į formelę (tinka silikoninė ledukų šaldymo formelė), dedu į šaldymo kamerą maždaug 20 min.


🍒Kitą kartą įberčiau goji uogų.

🍒Kerobas yra saldus iš savęs, tad saldiklio nepadauginkite. Kerobas pasižymi šiek tiek savitu skoniu. Jeigu dėtumėte kakavos miltelius, tuomet įdėkite daugiau saldiklio.

🍒Kakavos sviestą galima keisti kokosų sviestu. Tikslias proporcijas tokiai variacijai rasite instagram profilyje allergy_friendly_recipes  (ačiū už šio recepto idėją!)


PRODUKTAI:

🍒Kakavos sviestą radau VEGGo shop parduotuvėje.

🍒Kokosų sviesto galima parduotuvėse: 100 BE GLIUTENO, VEGGo shop, LIVIN, TIKRA. 

🍒Kerobą pirkau LIVIN parduotuvėje.


Skanaus!