Risotto su kalakutiena ir sorgų kruopomis

12/16/2020

Mėgstu patiekalus, kurie nereikalauja daug ingredientų ir laiko juos sumaišyti, o rezultatas - kaip pas virtuvės šefą. Sakot nebūna? Pabandykite šį rizotą (risotto).

Šį patiekalą labai mėgsta ne tik šeima, bet ir svečiai. Pabandžiau ryžius pakeisti sorgais ir patiekalas nušvito naujomis spalvomis. Rekomenduoju!

Receptas


MUMS REIKĖS:

✔️Kalakutienos filė, 400 g

✔️Svogūnas, 2 vnt.

✔️Kokosų pienas, 250 ml (rekomenduoju Santa Maria, graži sudėtis, nedidelė pakuotė)

✔️Druska, pipirai (pagal skonį, apkepant mėsytę, svogūnus)

✔️Aliejus kepimui

✔️Sorgų kruopos, 200 ml (galite keisti ryžiais, skirtais risotto - apvaliagrūdžiai, abrorio)

✔️Bazilikas, 2 a.š.

✔️Raudonėlis, 1 a.š.

✔️Karštas virintas vanduo, 600 ml


EIGA:

Supjaustau kubeliais nuplautą kalakutienos filė, apkepu su šiek tiek druskos ir pipirų keptuvėje, kol lengvai apskrus kraščiukai. Tuo tarpu pasiruošiu ir smulkiai supjaustau svogūną, arbatinuke užvirinu vandenį.

Išimu iš keptuvės mėsytę ir palieku ją uždengtą laukti savo eilės, o į keptuvę dedu kepti svogūną. Svogūno gabalėliams suminkštėjus, beriu šiek tiek druskos ir pipirų, suberiu baziliką ir raudonėlį. Pakepu dar porą minučių, kad įsigertų prieskonių kvapas ir į keptuvę kartu beriu nuplautas sorgų kruopas. Viską pakepu dar 5-7 minutes ant silpnos kaitros ir pilu į keptuvę užvirintą vandenį. Supilu kokosų pieną. Uždengiu ir leidžiu troškintis apie 50 min.

Paprasta, gana greitai paruošiama ir labai greit nelieka!


🍒Patiekalą ragavo ir Tėja

🍒Kalakutieną pakeitus grybais, paskaninus mėgiamomis daržovėmis - skani veganiška versija. 


Skanaus!