Saldainiai. Desertinės bulvytės

12/30/2020

Vienas pirmųjų ir vienas populiauriausių mano desertų, vertas atnaujinimo ir iškėlimo į viršų. Saldainiai, kuriuos pavadinčiau "valgai ir lieknėji", be cukraus, ingredientai sveiki, paruošti kelios minutės, visi giria ir neatspėja, iš ko jie pagaminti. Kviečiu išbandyti!


Receptas


MUMS REIKĖS:

🍒virti / konservuoti avinžirniai, 400 g;

🍒šviežios datulės, 400 g (būtent šviežios, ne džiovintos);

🍒kokosų aliejus, 100 ml;

🍒kakavos milteliai, 40 g (jeigu vengiate, keiskite kerobu: daugiau apie šį produktą);

🍒vanilės ekstraktas, 1 a.š.

🍒druska, žiupsnelis

🍒kokoso drožlės apvoliojimui.


GAMINAME:

Susmulkiname avinžirnius (galima blenderiu, smulkintuvu, aš naudoju Beaba garintuvą-trintuvą). Atskirai susmulkiname trintuvu nuimtas nuo kauliuko šviežias datules, užpiltas ištirpintu kokosų aliejumi. Sumaišome datulių masę su avinžirnių mase, papildome kakava, žiupsneliu druskos ir vanilės ekstraktu, gerai išmaišome. Masę atšaldome šaldytuve 20-30 min.

Suformuojame rutuliukus, apvoliojame kokosų drožlėse ir vuolia!


Viskas BE:

🍒BE kiaušinių;

🍒BE cukraus;

🍒BE pieno produktų;

🍒BE kviečių;

🍒Puikus veganiškas desertas.


Skanaus!