Saldainiai. Desertinės bulvytės

08/28/2020

Nenoriu girtis, bet po sekmadienio blynų (kurių receptu iki šiol aktyviai dalinamasi socialiniuose tinkluose ir sulaukiu daugybės skanių atsiliepimų!), šis desertas išbandžiusiųjų favoritas. Ingredientų vos keletas, pagaminti labai paprasta, o skonis - niekas neatspėja kas gi ten viduje. Kviečiu išbandyti!


Receptas


Mums reikės:

✔️virti / konservuoti avinžirniai, 400 g;

✔️šviežios datulės, 400 g;

✔️kokosų aliejus, 100 ml;

✔️kakavos milteliai, 40 g;

✔️kokoso drožlės apvoliojimui.

Eiga:

Susmulkinu avinžirnius (galima blenderiu, smulkintuvu, aš naudoju Tėjos garintuvą-trintuvą). Atskirai taip pat susmulkinu nuimtas nuo kauliuko šviežias datules, užpiltas ištirpintu kokosų aliejumi. Įberiu kakavą, viską sumaišau. Masę atšaldau šaldytuve 30 min. ar daugiau.

Suformuoju rutuliukus, apvolioju kokosų drožlėse.

Viskas BE:

🔎BE kiaušinių;

🔎BE cukraus;

🔎BE pieno produktų;

🔎BE kviečių miltų.


🍒Paskaninti galima vanile.

🍒Galima įberti žiupsnelį druskos.

🍒Jūsų alergenų sąrašas neleidžia naudoti kakavos? ➡️ Kerobas.


Skanaus!