Šokoladiniai sausainiai

10/01/2020

Šia receptas - jūsų rekomendacija. Pažiūrėjus į ingredientų sąrašą, atrodytų tai tikrai ne apie sausainius. Paprasti, lengvai paruošiami, skanus ir sveikas desertas: be cukraus, be pieno produktų, be kiaušinių, be kviečių (ir be gliuteno). Pas mus neliko akimirksniu!

Receptas


Viskas BE:

🔎BE pieno produktų;

🔎BE kiaušinių;

🔎BE cukraus;

🔎BE kviečių (be gliuteno);

🔎Puikus veganiškas desertas.


MUMS REIKĖS:

🍒Saldi bulvė (batatas), 3 vnt., vidutinio dydžio

🍒Šviežios datulės, 10 vnt.

🍒Kokosų aliejus, 2 v.š.

🍒Kukurūzų miltai, 3 v.š.

🍒Kakava, 2 v.š.

🍒Soda, 3/4 .š.


GAMINAME:

Išverdame saldžias bulves (galima kepti orkaitėje), suberiame jas į dubenį. Kartu sudedame datules, atskirtas nuo kauliukų, įpilame tirpintą kokosų aliejų ir viską sublenderiuojame.

Į masę suberiame miltus, kakavą, sodą, viską gerai išmaišome ir kepame 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


🍒Saldinti galima ir kitais būdais. Vietoj šviežių datulių galima naudoti mėgstamą sirupą ar kitą saldiklį.

🍒Galima naudoti ir kitus miltus.

🍒Kakavą galima keisti šaukšteliu kerobo ar cinamono.


Skanaus!