Tiramisu

12/17/2020

Mūsų šeimoje TIRAMISU yra Kalėdų desertas nr. 1. Tik šiemet jis kardinaliai kitoks: BE kiaušinio, BE pieno produktų, BE kvietinių miltų (be gliuteno).  Sakyčiau gana paprasta, lengvai paruošiama ir puiki veganiška šio deserto versija!

Receptas


BE ALERGENŲ:

🔎BE kiaušinio

🔎BE pieno produktų

🔎BE kvietinių miltų (be gliuteno)

🔎Puiki veganiška versija


MUMS REIKĖS:

SAUSAINIAI

✔️Miltai be gliuteno (naudojau Schar Mix C), 140 g

✔️Konservuotų avinžirnių skystis (akvafaba), iš vienos 400 g skardinės

✔️Miltelinis cukrus, 150 g

✔️Kokosų aliejus, 3 v.š.

✔️Kukurūzų krakmolas, 4 v.š.

✔️Druska, 1/4 a.š.

✔️Vanilės ekstraktas, 1 a.š.

✔️Kava, 1 puodelis stiprios kavos sausainiams pamirkyti

KREMAS

✔️Kokosų maskarponė, 250 g

✔️Kokosų plakamoji grietinėlė, 400 g

✔️Vanilės ekstraktas, 1 a.š.

✔️Rudasis cukrus, 100 g

✔️Miltelinis cukrus, 2 v.š.

✔️Kerobas, pabarstymui, 3 v.š.

NETIPINIAI PRODUKTAI:

🍒Kokosų maskarponė ir plakamoji grietinėlė iš VEGGo shop.


EIGA:

Dubenyje paruošiu miltų ruošinį: sumaišau miltus, krakmolą, druską.

Kambario temperatūros (svarbu!) akvafabą šiek tiek paplaku, palengva įmaišau miltelinį cukrų ir plaku maždaug 7 minutes iki standžių putų. Į plaktą akvafabą lėtai sijodama įmaišau miltus (berti ir maišyti palengva, lėtai). Įdedu tirpintą kambario temperatūros kokosų sviestą, vanilės ekstraktą, išmaišau. Formuoju sausainių juosteles ir kepu orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių.

Kol aušta sausainiai, galima pasiruošti kremą. Sublenderiuoju kokosų maskarponę su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Kitame dubenyje iki standžių putų išplaku kokosų grietinėlę su milteliniu cukrumi. Grietinėlę palengva įmaišau į maskarponės kremą.

Prieš sluoksniuojant, atsidedu porą sausainių ir juos sutarkuoju deserto puošybai (kadangi mano receptas be tarkuoto juodojo šokolado ant viršaus).

Galima daryti kaip tortą, manasis desertas stiklinėse. Sausainius pjaunu išilgai, kad gautųsi plonesnės juostelės. Prieš dėdama į stiklinę kiekvieną juostelę keletui sekundžių pamirkau stiprioje kavoje. Sluoksniuoju kremą ir sausainius, ant viršaus beriu tarkuoto sausainio ir kerobo. Vuolia, štai ir lengvai kokosinis tiramisu be pieno produktų, kiaušinių ir gliuteno.


🍒 Kerobą galima keisti kakava.

🍒Jeigu šokoladas nėra prie vengtinų produktų, ant viršaus galite užtarkuoti juodojo šokolado.


Skanaus!