Tortas - Kreminė klasika

11/01/2020
Viskas BE: Tortas be alergenų (vegan)
Viskas BE: Tortas be alergenų (vegan)

Visada maniau, kad kulinariniai eksperimentai nėra mano stiprybė, bet hipoalerginė dieta, sakyčiau, suteikė galimybę atsiskleisti. Artėjant pirmajam Tėjos gimtadieniui noras pasigaminti tortą be alergenų buvo toks stiprus, kad keletą dienų ant popieriaus lapo dėliojausi planą, iš ko gi galėtų susidaryti tas ponas biksvitas be kiaušinių ir be kvietinių mitų, kaip ir tas baltas purus kremas be pieno produktų. Kažkodėl taip užsimaniau būtent  to klasikinio naminio torto, kur paprastą lengvą biskvitą dengia purus ir lengvas baltas kremas!

Tortą be alergenų galima ir nusipirkti (kur gi rasti? Esu aprašiusi čia), veganiškos desertinės juos pagamina tokius skanutėlius, visgi jeigu norite balto kremo, dengiančio biskvito lakštus o pieno produktai nėra pageidaujami jūsų racione, kaip ir kviečiai, šis receptas jums.

Receptas


BISKVITAS

Viskas BE:

🔎BE pieno produktų;

🔎BE kiaušinio;

🔎BE kviečių miltų.

SVARBU:

🍒Ingredientai turi būti kambario temperatūros.

🍒Biskvitas kepamas iš vakaro ar bent 6 valandos iki torto gaminimo.

🍒Svarbu gerai įkaitinta orkaitė.

🍒Miltus įmaišyti labai palengva, kad nesukristų tešla.


Mums reikės (forma 23 cm):

✔️Trinta moliūgų tyrė, 4 šaukštai (apie moliūgų tyrę ir kaip ją paruošti)

✔️Konservuotų avinžirnių skystis (akvafaba), iš 2 indelių (800 gramų)

✔️Miltų mišinys kepiniams be gliuteno (Schar mix 3), 1 pilna ir 1/3 stiklinės

✔️Agavų cukraus milteliai (ar kitas pasirinktas saldiklis), 8 v.š.

✔️Cinamonas, 1 a.š.

✔️Maltas muskatas, 1/4 a.š.


Eiga:

Moliūgų tyrę pasiruošiu iš anksto: iškepu moliūgą gabalėliais orkaitėje ir gerai sutrinu.

Plaku akvafabą: šiek tiek pakilus, suberiu cukraus pudrą ir plaku iki standžios masės (apie 7-8 min.). Tūris padidėja keliskart, atrodo lyg gerai išplaktas kiaušinio baltymas.

Į plaktą akvafabą palengva įmaišau moliūgo tyrę, sijodama beriu miltus, cinamoną, muskatą ir maišau mentele. Maišyti reikia lėtai ir ne per daug, kad masė nesukristų.

Masę pilu į riebalais išteptą kepimo formą ir kepu 180 laipsnių 30 min.

Iškepus pradarau orkaitės duris, leidžiu praaušti 5 min. Atvėsus apvynioju maisto plėvele ir į šaldytuvą iki rytojaus ryto.


KREMAS

Viskas BE:

🔎BE pieno produktų;

SVARBU:

🍒Kokosų maskarponė ir plakamoji grietinėlė turi būti gerai atšaldyta.


Mums reikės:

✔️Kokosų maskarponė, 250 g

✔️Citrinos sultys, 2 v.š.

✔️Vanilinis cukrus, 1 a.š.

✔️Rudasis cukrus, 100 g

✔️Agavų cukraus pudros milteliai, 2 v.š.

✔️Kokosų plakamoji grietinėlė, 400 g

✔️Kokosų karamelė, 2 v.š.

✔️Cinamonas, 1/3 a.š.

✔️Kerobas (galima naudoti ir kakavą), 1 a.š.


Eiga:

Sublenderiuoju maskarponę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis.

Kitame dubenyje iki standžių putų išplaku grietinėlę su cukraus pudros milteliais.

Grietinėlę atsargiai po kelis šaukštus įmaišau į maskarponės kremą.

Pirmąjį biskvito sluoksnį tepu kokosų karamele, dedu sluoksnį paruošto kremo ir antrąjį biskvito lakštą. Viršutinį sluoksnį formuoju iš kremo konditeriniu švirkštu, papuošiu uogomis, sieteliu pabarstau kerobo-cinamono dulksna.


🍒Produktai pirkti VEGGo shop ir Rimi parduotuvėse.

🍒Kerobas - skanus ir sveikas produktas, keičiantis kakavą. Daugiau


Skanaus!