Trinta cukinijų sriuba

09/14/2020

Ruduo, metas, kai dažnoje virtuvėje pūpso ponas moliūgas ar panelė cukinija, o žvarbesnės dienos vilioja šaukštui gardžios sriubos. Esu mėgėja tirštos moliūgų sriubos, tačiau pabandžius pakeisti pagrindinį sriubos ingredientą į cukiniją - rezultatas maloniai nustebino!

Gamindama šią sriubą neplanavau dalintis jos receptu, tad neužfiksavau tikslių proporcijų. Kokosų pieno kiekį panaudojau tikrai tokį, o štai vandens, siūlau pilti tiek, kad išgautumėte pageidaujamą sriubos skystumą. 

Taip jau būna, kai eksperimentuoji ir gamini kažką paprasto sau, ima ir nutinka "šedevras"!

Receptas


Mums reikės:

✔️ Didelė cukinija, 0,5 vnt.

✔️Vidutinio dydžio bulvės, 4 vnt.

✔️Vidutinio dydžio morkos, 3 vnt.

✔️Druska, pipirai, bazilikas (pagal skonį).

✔️Kokosų pienas (skardinėse), 200 ml.

✔️Virintas vanduo, 200 ml.

✔️Alyvuogių aliejus.

Eiga:

Nulupu cukinij, pašalinu sėklas ir supjaustau kubeliais. Taip pat paruošiu ir bulves, morkas. Viską sudedu į indą kepimui, apibarstau prieskoniais, apšlakstau alyvuogių aliejumi.

Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių (su vėjeliu). Kepu 40 minučių.

Keptas daržoves suberiu į puodą, užpilu vandeniu (karštu, užvirintu), kokosų pienu ir sublenderiuoju. Pagal skonį dar įberiu druskos, pipirų, baziliko.

Viskas BE:

🔎BE pieno produktų.

Grietinėlės pakaitalas: kokosų pienas.


🧂Jeigu vietoj cukinijos naudosite moliūgą, bus trinta moliūgų sriuba!

🧂Šį kartą neįdėjau, bet skonį praturtintų dar keptuvėje pakepintas smulkintas svogūnas (sublenderiuoti kartu).

Pateikiant:

🍒Galima įberti moliūgų seklų.

🍒Galima įberti sūrio pakaitalo (baltyminio produkto) gabaliukų.


Skanaus!