Trinta cukinijų sriuba

09/14/2020

Ruduo, metas, kai dažnoje virtuvėje pūpso ponas moliūgas ar panelė cukinija, o žvarbesnės dienos vilioja šaukštui gardžios sriubos. Esu mėgėja tirštos moliūgų sriubos, tačiau pabandžius pakeisti pagrindinį sriubos ingredientą į cukiniją - rezultatas maloniai nustebino!

Gamindama šią sriubą neplanavau dalintis jos receptu, tad neužfiksavau tikslių proporcijų. Kokosų pieno kiekį panaudojau tikrai tokį, o štai vandens, siūlau pilti tiek, kad išgautumėte pageidaujamą sriubos skystumą. 

Taip jau būna, kai eksperimentuoji ir gamini kažką paprasto sau, ima ir nutinka "šedevras"!

Receptas


BE pieno produktų.


MUMS REIKĖS:

✔️ Didelė cukinija, 0,5 vnt.

✔️Vidutinio dydžio bulvės, 3 vnt.

✔️Vidutinio dydžio morkos, 2 vnt.

✔️Maistinių mielių dribsniai. 2 v.š.

✔️Druska, pipirai, bazilikas (pagal skonį).

✔️Kokosų pienas (skardinėse), 200 ml.

✔️Virintas vanduo, 400 ml.

✔️Alyvuogių aliejus.


EIGA:

Nulupu cukiniją, pašalinu sėklas ir supjaustau kubeliais. Taip pat paruošiu ir bulves, morkas. Viską sudedu į indą kepimui, apibarstau prieskoniais, apšlakstau alyvuogių aliejumi ir kepu  iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Kol iškeps daržovės, keptuvėje ant turimo aliejaus pakepinu smulkiai supjaustytą svogūną.

Keptas daržoves suberiu į puodą, užpilu vandeniu (karštu, užvirintu), kokosų pienu ir sublenderiuoju. Pagal skonį dar įberiu druskos, pipirų, baziliko, užkaitinu, kol užvirs. Tuomet išjungiu kaitrą, įdedu maistines mieles ir dar pamaišau, kol ištirps. Maistinės mielės suteikia šiek tiek sūrio skonio, o ir pasižymi visai puokšte naudingųjų savybių.


🍒Jeigu vietoj cukinijos naudosite moliūgą, bus trinta moliūgų sriuba.

🍒Pateikiant galima įberti moliūgų seklų.

🍒Maistinės mielės ir kepimo mielės tai skirtingi produktai. Maistinių (neaktyvių) mielių galima įsigyti specializuotose parduotuvėse, pavyzdžiui, VEGGo shop, LIVIN, Tikra. 


Skanaus!