Trinta moliūgų sriuba

12/18/2020

Trinta moliūgų sriuba - rudens klasika, kurią mėgstu ištisus metus, Ši versija be pieno produktų ir su netipiniu, bet labai sveiku ingredientu. Jei jau keičiame receptą išimant kažką tipinio, keiskime į geriau!

Ingredientų proporcijų tiksliai neužfiksavau, gaminant šį patiekalą visos turime nuojautą jų kiekiams, tad surašau orientaciniai.

VISKAS BE pagrindinių alergenų: be pieno produktų, be kiaušinio, be kviečių, be sojos. Taip pat ir be gliuteno.

Receptas


MUMS REIKĖS:

🍒 Moliūgas, nedidelis 1 vnt.

🍒Vidutinio dydžio bulvės, 3 vnt.

🍒Vidutinio dydžio morkos, 2 vnt.

🍒Svogūnas, vidutinio dydžio, 1 vnt.

🍒Druska, pipirai, bazilikas (pagal skonį).

🍒Kokosų pienas (skardinėse), 200 ml.

🍒Karštas virintas vanduo, 400 ml.

🍒Maistinių mielių dribsniai. 2 v.š.

🍒Alyvuogių aliejus.


GAMINAME:

Moliūgą supjaustome į keletą gabalėlių, išimame sėklas. Nulupame ir supjaustome bulves, morkas. Viską dedame į indą kepimui, apibarstome prieskoniais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Kol kepa daržovės, keptuvėje pakepiname svogūną (šiek tiek turimo aliejaus).

Keptas daržoves ir kepintą svogūną suberiame į puodą, užpilame karštu vandeniu, kokosų pienu ir sublenderiuojame. Pagal skonį dar įberiame druskos ir pipirų, užkaitiname, kol užvirs. Tuomet išjungiame kaitrą, įdedame maistines mieles ir dar pamaišome, kol jos ištirps. Maistinės mielės suteikia šiek tiek sūrio skonio, o ir pasižymi visai puokšte naudingųjų savybių. 


🍒Jeigu vietoj moliūgo naudosite cukiniją, bus trinta cukinijų sriuba.

🍒Pateikiant galima įberti moliūgų sėklų, o jei norisi kažko panašaus į skrebučius - moliūgo sėklų traškučių.

🍒Maistinės mielės ir kepimo mielės tai skirtingi produktai, nesumaišykite Maistinių (neaktyvių) mielių galima įsigyti specializuotose parduotuvėse, pavyzdžiui, VEGGo shop, LIVIN, Tikra. 


Skanaus!