Troškintas triušis su bulvių koše

03/24/2021

Vienas mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų ir vienas mano "išeiginių", nors iš tiesų pagaminti jį greita, paprasta, o rezultatas visada viršys lūkesčius su kaupu. Drąsiai rekomenduoju ypatingai vakarienei, o gal net ir Velykų pietums? Kalbant apie Velykas, po šiuo receptu ir dieviškai skanaus pyrago idėja Jūsų stalui. 

VISKAS BE: be visų pagrindinių alergenų (be kiaušinio, be pieno produktų, be kviečių, be gliuteno, be sojos).


Receptas


INGREDIENTAI:

TRIUŠIS

  • Triušis, ±2kg;
  • Morkos, 3 vnt.;
  • Svogūnas, 1 vnt
  • Prieskoniai: druska, pipirai (pagal skonį);
  • Prieskoniai:  džiovintas bazilikas, petražolės po 1 a.š.
  • Ryžių miltai, ±4 šaukštai;
  • Avižų kremas Naturli, 250 ml.

BULVIŲ KOŠĖ

  • Bulvės, vidutinio dydžio, apie 5-6 vnt;
  • Alyvuogių aliejus, 1-2 v.š.;
  • Sunka, kurioje virė bulvės;
  • Maistinių mielių dribsniai, 2 v.š.;
  • Druska, žiupsnelis

GAMINAME:

Triušiena. Triušį supjaustome, apibarstome prieskoniais, įtriname. Apvoliojame ryžių miltuose. Įkaitiname keptuvę su šiek tiek aliejaus kepimui, apkepame triušienos gabaliukus (po 2-3 min. vienai pusei). 

Atskirai pakepiname griežinėliais pjaustytas morkas ir kubeliais pjaustytus svogūnus. Taip pat beriame šiek tiek druskos, pipirų, baziliko. 

Dedame viską į indą troškinimui, pasluoksniuojant triušio gabalėlius ir kepintas daržoves. Užpilame vandens tiek, kad apsemtų, beriame šiek tiek druskos, pipirų, baziliką, džiovintas petražoles. Troškinu daugiafunkciniame puode 110 laipsnių temperatūroje 2,5 valandos. Likus troškintis 15 min. supilu avižų kremą ir išmaišau. Galima troškinti orkaitėje ar netgi puode, ant nedidelės kaitros. Troškinkite lėtai (ne per karštai) ir 2 - 2,5  val. 

Bulvių košė. Pasūdytame vandenyje išverdame bulves, nusunkiame (sunką pasiliekame). Sutriname grūstuvu bulves, užpilame jas sunka, pilame alyvuogių aliejaus (1-2 šaukštai, pagal skonį), dedame maistines mieles, sumaišome. Jeigu trūksta, beriame druskos. 


PATARIMAI:

🍒Bulvių košę galima paskaninti kartu išverdant ir sutrinant šiek tiek moliūgo. Galima įpilti šiek tiek kokosų pieno, avižų ar kito augalinio pieno, įdėti Vegan Block sviesto (atsargiai, jo sudėtyje yra riešutų, kitų alergenų).

🍒Triušį troškinu daugiafunkciniame puode, tačiau lygiai taip pat galima troškinti puode ant viryklės (maža kaitra) ar orkaitėje uždarame inde.

🍒Sultinys troškinantis virsta lengvu padažu dėka ryžių miltų, kuriuose apkepiname triušio gabaliukus.


Skanaus!

Daugiau patiekalų be alergenų?


Elektroninė knyga "Savaitė be alergenų", kurioje:

  • Receptų rinkinys savaitei: pusryčiai, pietūs ar vakarienė, desertas.
  • Patiekalų produktų sąrašas ir nuorodos, kur apsipirkti.
  • Viskas BE: pieno produktų, kiaušinio, kviečių ar net gliuteno, sojos.

Kaina: 25 Eur


Receptų rinkinys pagal individualų alergenų sąrašą? Daugiau receptų be alergenų? 

Visa tai - erdvėje, skirtoje nariams. 


Sužinoti daugiau: