Troškintas triušis su bulvių koše

08/28/2020

Buvo taip skanu, kad kol pagalvojau, jog verta pasidalinti receptu, nebeliko ką nufotografuoti tinklaraščiui. Būtinai pasidalinsiu nuotrauka, kai tik kitą kartą ruošiu šį patiekalą!


Receptas


Mums reikės:

Troškintas triušis

✔️Triušis, ±2kg;

✔️Morkos, 3 vnt.;

✔️Svogūnas, 1 vnt

✔️Prieskoniai: druska, pipirai, bazilikas, persiladas (pagal skonį);

✔️Ryžių miltai, ±4 šaukštai;

Bulvių košė

✔️Alyvuogių aliejus (pagal skonį)

✔️Bulvės (bulvių košei, pagal poreikį);

Eiga:

Triušiena. Triušį supjaustau, apibarstau ir įtrinu druska, pipirais ir baziliku, tuomet apvolioju ryžių miltuose. Apvoliotus triušio gabaliukus keletą minučių apkepu keptuvėje (naudokite savo mėgstamą aliejų kepimui). Kitoje keptuvėje paraleliai šiek tiek apkepu morkas ir svogūnus, taip pat beriu šiek tiek druskos, pipirų, baziliko. Triušį troškinu daugiafunkcuniame puode: į puodą sluoksniuoju triušio gabaliukus, morkas ir svogūnus, užpilu vandens tiek, kad apsemtų 2/3 turinio, beriu šiek tiek druskos, pipirų, persilado ir troškinu 110 laipsnių temperatūroje 2 valandas.

Bulvių košė. Išverdu bulves (verdant įberiu druskos), nusunkiu (sunką pasilieku). Sutrinu grūstuvu bulves, užpilu atgal sunką, įpilu alyvuogių aliejaus (priklausomai nuo bulvių kiekio ir pagal skonį. Verdame bulvių tiek, kad būtų 2 asmenims po vieną porciją, tokiam kiekiui pilu 1 šaukštą alyvuogių aliejaus), sumaišau.

Viskas BE:

🔎BE pieno produktų;

🔎BE kviečių miltų.

Pieno pakaitalas (bulvių košė): sunka, kurioje virė bulvės.

Sviesto pakaitalas (bulvių košė): alyvuogių aliejus.


🍒Triušį troškinu daugiafunkciniame puode, tačiau lygiai taip pat galima troškinti puode ant viryklės (maža kaitra) ar orkaitėje uždarame inde.

🍒Sultinys troškinantis virsta lengvu padažu dėka ryžių miltų, kuriuose apkepiname triušio gabaliukus.

🍒Norisi balinto padažo? Čia tinka kokosų ar avižų (gaminama avižų, ne pieno produktų pagrindu) "grietinėlė". Pilti reikėtų likus maždaug 15 minučių iki troškinimosi pabaigos.


Skanaus!