Go Back
Risotto su vištiena ar kalakutiena: receptas

Risotto su vištiena ar kalakutiena

Risotto - patiekalas, kurį paruošti greita ir paprasta kaip 2 x 2, o rezultatas ypatingas. Ši versija gana greita ir paprasta, sugaišite viską suruošti tik apie 20 minučių, o toliau visa "magija" vyksta savaime. Ir reikalinga tik viena keptuvė!
Viskas BE didžiųjų alergenų: be pieno produktų, be kiaušinių, be kviečių ar gliuteno, sojos. Ryžiai jūsų alergenas? Sprendimas - sorgų kruopos. 
Pasiruošimo laikas 1 hour
Patiekalas Main Course
Porcijos 4

Ingredientai
  

  • 400 g Kalakutienos šlaunelių mėsa be kaulo (arba filė)
  • 200 ml Ryžiai (risotto - apvaliagrūdžiai ar abrorio)
  • 400 ml Karštas virintas vanduo
  • 2 vnt. Svogūnas
  • 250 ml Kokosų pienas, skardinėse
  • 2 a. š. Bazilikas
  • 1 a. š. Raudonėlis
  • Druska, pipirai
  • Aliejus kepimui
  • Aliejus kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Įkaitiname keptuvę su šiek tiek aliejaus ir pakepiname mėsą, barstytą druska, pipirais. Kepame kol lengvai apskrus.
  • Kol kepa mėsa - smulkiai supjaustome svogūną, užviriname arbatinuką vandens.
  • Mėsai iškepus, išimame ją ir pridengiame laukti šiltai tolimesnės savo eilės. Tuo tarpu į keptuvę beriame svogūną, kepiname kol suminkštės. Tada beriame druskos, pipirų, baziliką, raudonėlį, pakepiname dar porą minučių ir suberiame į keptuvę ryžius. Viską pakepiname kartu dar 5-7 minutes, tada lėtai supilame kokosų pieną, išmaišome. Po minutės supilame karštą vandenį, išmaišome, paliekame lėtai troškintis apie 50 min.
  • Likus troškintis 15 min. suberiame į rizotą mėsą, išmaišome. 
  • Patiekiant pabarstome šviežiais krapais, šalia dera konservuotos darželės, lengva rūgštelė patiekalui suteikia spalvų. Greita, paprasta ir neabejotinai verta vietos savaitės meniu. 

Pastabos

Ryžiai jūsų alergenas? Pakeiskite ryžius į sorgų kruopas.
Raktažodžiai be gliuteno, be kiaušinių, be kviečių, be pieno, be sojos
Pasidalinti Facebook Išsisaugoti Pinterest