Risotto - patiekalas, kurį paruošti greita ir paprasta kaip 2 x 2, o rezultatas ypatingas. Ši versija gana greita ir paprasta, sugaišite viską suruošti tik apie 20 minučių, o toliau visa "magija" vyksta savaime. Ir reikalinga tik viena keptuvė!Viskas BE didžiųjų alergenų: be pieno produktų, be kiaušinių, be kviečių ar gliuteno, sojos. Ryžiai jūsų alergenas? Sprendimas - sorgų kruopos.
400gKalakutienos šlaunelių mėsa be kaulo(arba filė)
200mlRyžiai(risotto - apvaliagrūdžiai ar abrorio)
400mlKarštas virintas vanduo
2vnt.Svogūnas
250mlKokosų pienas, skardinėse
2a. š.Bazilikas
1a. š.Raudonėlis
Druska, pipirai
Aliejus kepimui
Aliejus kepimui
Gaminimo eiga
Mėsą supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Įkaitiname keptuvę su šiek tiek aliejaus ir pakepiname mėsą, barstytą druska, pipirais. Kepame kol lengvai apskrus.
Kol kepa mėsa - smulkiai supjaustome svogūną, užviriname arbatinuką vandens.
Mėsai iškepus, išimame ją ir pridengiame laukti šiltai tolimesnės savo eilės. Tuo tarpu į keptuvę beriame svogūną, kepiname kol suminkštės. Tada beriame druskos, pipirų, baziliką, raudonėlį, pakepiname dar porą minučių ir suberiame į keptuvę ryžius. Viską pakepiname kartu dar 5-7 minutes, tada lėtai supilame kokosų pieną, išmaišome. Po minutės supilame karštą vandenį, išmaišome, paliekame lėtai troškintis apie 50 min.
Likus troškintis 15 min. suberiame į rizotą mėsą, išmaišome.
Patiekiant pabarstome šviežiais krapais, šalia dera konservuotos darželės, lengva rūgštelė patiekalui suteikia spalvų. Greita, paprasta ir neabejotinai verta vietos savaitės meniu.
Pastabos
Ryžiai jūsų alergenas? Pakeiskite ryžius į sorgų kruopas.
Raktažodžiai be gliuteno, be kiaušinių, be kviečių, be pieno, be sojos